Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virtuaalihevonen - A virtual horse

Harmahtava Tähtipöly

© ransu.kuvat.fi

Perustiedot

Virallinen nimi: Harmahtava Tähtipöly Kutsumanimi: Harma
Rotu, skp: suomalainen puoliverinen, tamma Säkäkorkeus: 167cm
Syntymäaika: 10.05.2009 Painotus: esteratsastus
Koulutustaso: k. heA, re. 140cm Omistaja: Jimi VRL-12727

 

Luonteenkuvaus

Kun näkee Harman kiitävän esteradalla korvat hörössä ja ylittävän esteitä vaivattoman näköisesti, tuskin tulee ajatelleeksi, minkälainen tamma on oikeasti luonteeltaan. Harma on tamma isolla T:llä eikä siltä puutu luonnetta. Tamman kanssa työskennellessä vaaditaan pitkää pinnaa ja varmoja otteita. Tämä primadonna ei siedä epämääräistä, vähän sinne päin olevaa kohtelua, vaan kaikki täytyy tehdä prikulleen niin kuin tämä neiti haluaa. Joskus joku pienikin toimenpide osoittautuu maailman suurimmaksi operaatioksi - esimerkiksi tarhaan käveleminen voi olla hyvin vaikeaa, jos tamma on päättänyt, ettei sitä nyt huvita kävellä normaalisti ilman temppuiluja.

Harman ailahtelevaisen luonteen vuoksi tammaa on hyvin vaikea kuvailla niin, että sama väittämä pitäisi paikkaansa vielä seuraavanakin päivänä. Harman käytös on joskus kuin suoraan satukirjasta - kaikki menee täysin nappiin ja se tuntuu siinä hetkessä jopa epätodelliselta. Toisinaan Harma on sitten kuin pahimmasta painajaisesta. Kaikki menee niin pieleen kuin vaan on mahdollista ja niin Harmalle kuin tamman käsittelijällekin tulee paha mieli. Yleensä Harma on kuitenkin ihan siedettävä tapaus. Hoitotoimenpiteistä selviää, kunhan saa tamman asettumaan niin, että sen saa kiinni käytävälle. Kun tamma on kaksin puolin kiinni, se ei pääse häsläämään, vaikka hapanta naamaa se luultavasti näyttääkin. Luimimiselle ja purukaluston esittelemiselle ei pidä kiinnittää yhtään huomiota, suorittaa vaan tarvittavat toimenpiteet kiukkuisesta tammasta välittämättä. Jotenkin kummasti Harman saa aina hoidettua, vaikkei se välttämättä kovin mukavaa puuhaa ole. Varusteiden laitossa ei sen suurempia ongelmia ilmene. Hoito-operaation jälkeen Harma näyttää yhtäkkiä siltä, etteivät ne hoitotoimenpiteet olleetkaan niin pahoja. Se katsoo hoitajaansa anteeksipyytävästi ja odottaa nätisti kentälle tai maneesiin lähtöä. Talutuksessa Harma yleensä kävelee nätisti vierellä, toisinaan siinäkin on poikkeuksia oikein pahan päivän sattuessa kohdalle.

Ratsuna Harma on todella herkkähipiäinen eikä siedä yhtään liian kovakouraista ratsastamista. Yksikin väärä liike, niin saat tamman vihat niskaasi. Yleensä Harma protestoi liian huolimattomia apuja viskomalla päätään, alkamalla kiemurtelemaan mitä omituisimmin ja jos virhe isompi, Harma heittää mielellään kunnon pukit. Sen vuoksi Harma tarvitsee varman, kokeneen ratsastajan, joka tietää mitä tekee. Aloittelijoita Harma luultavasti heittelisi ympäri kenttää miten lystää, koska heidän epämääräiset apunsa eivät käy Harmalle alkuunkaan. Harman kanssa täytyy toimia ehdottoman pienillä, pehmeillä avuilla. Tammalta löytyy kyllä yhteistyöhaluisuutta, vaikkei aina uskoisi - tamman parhaat puolet tulevatkin esiin estekentillä, jossa sen ratsun ominaisuudet tulevat oikeuksiinsa. Silloin sen asenne muuttuu kaksinkerroin positiivisemmaksi eikä se halua testailla ratsastajaansa. Estekentillä se haluaa olla kaikista paras, siispä se tekee aina kaiken parhaansa mukaan. Tammasta muuttuu tottelevaisempi ja esteillä Harma jopa korjaa jotain ratsastajansa virheitä eikä ota niin helposti nokkiinsa, kuin sileällä mentäessä. Silti jos Harma huomaa ratsastajan vain matkustavan mukana, se mieluusti kieltää tai tekee jotain muuta vastaavaa herättääkseen ratsastajan. Maastossa Harma toimii niin yksin kuin porukassa, eikä siellä ole väliä mitä ratsasta selässä säätää. Silloin Harma osaa rentoutua ja periaatteessa maastossa mentäessä tamman satulaan uskaltaa istuttaa pikkulapsenkin. Tamman tapoihin ei kuulu säikkyä, mutta kilpailuvietti on kova ja laukkasuoralla meno karkaa helposti lapasesta.

 

Kisakalenteri

ei kisoja

Tämä on virtuaalitalli - this is a virtual stable
©2019 Värssylä - suntuubi.com